Intake nieuwe patiënten – Tandarts Bekir – Aalsmeer

Intake nieuwe patiënten

INTAKE TANDARTS

Intake tandarts : Uitgebreide controle van uw mond

Tijdens uw eerste tandarts afspraak kijkt de tandarts naar uw totale mondgezondheid. Indien nodig word er röntgenfoto’s gemaakt en gekeken wat de status van uw gebit is. Zo wordt er gekeken of er (beginnende) gaatjes zijn of bijvoorbeeld mogelijke ontstekingen en er wordt gekeken naar de duurzaamheid van onder meer oude vullingen, wortelkanaalbehandelingen en kronen en bruggen.

Hiernaast onderzoeken we vanzelfsprekend ook uw tandvlees. Hoe gezond is het, sluiten de vullingen goed aan en zijn er ruimten onder de tandvleesrand (pockets)? Ook bepalen we hoe groot het risico is op mondziekten zoals tandbederf(cariës) en tandvleesaandoeningen (parodontitis).

Op basis van deze bevindingen geeft de tandarts u een advies voor mogelijke vervolgafspraken. Een begroting voor de kosten van deze vervolgafspraken krijgt u altijd na de afspraak zodat u weet waar u aan toe bent en met uw verzekering kunt bespreken of u een (gedeelte van) een behandeling vergoed krijgt.

Afhankelijk van de staat van uw gebit, en de beschikbaarheid van goede recente röntgenfoto’s kunnen de kosten en de benodigde handelingen afwijken. Globaal gezegd bedragen de kosten tussen €22 en €150 euro voor het intake consult.

Gelieve 10 minuten eerder aanwezig te zijn voor het invullen van de Gezondheid/ Anamnese lijst .